Vijf jaar cel voor poging tot doodslag met honkbalknuppel

Vijf jaar cel voor poging tot doodslag met honkbalknuppel

LEEUWARDEN Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vijf jaar cel geëist tegen een 31-jarige man uit Leeuwarden wegens poging tot doodslag met een honkbalknuppel.

Het OM eist de vijf jaar celstraf met aftrek van de duur van het voorarrest. De verdachte heeft al een strafblad van vijf pagina’s en zit sinds 5 juli vast.
Het slachtoffer, dat uiteindelijk door de verdachte diverse breuken zou hebben opgelopen en een verbrijzeld jukbeen had, werd ervaren als een verwarde man. Dat bleek uit de verklaringen van buurtbewoners en die van de verdachte.

De man kwam in januari in de buurt wonen en begon al gauw te bedreigen. Buurtbewoners zeggen zich niet meer veilig te hebben gevoeld. „We hebben meerdere malen aan de bel getrokken bij verschillende instan-
ties,” verklaart de verdachte.

Er volgde volgens hem niet snel genoeg actie, zodat de verdachte na het nuttigen van vijftien biertjes besloot het heft in eigen handen te nemen. De Leeuwarder nam een honkbalknuppel mee om zichzelf te kunnen verdedigen en probeerde eerst met een ladder naar boven te klim-
men. Toen dat niet lukte belde hij aan bij zijn onderbuurman met de
vraag of hij mee ging naar boven.

Eenmaal daar zou de verdachte volgens het slachtoffer meteen op hem in hebben geslagen. Volgens de onderbuurman riep hij nog dat de verdachte moest stoppen, maar hij sloeg nog drie keer. Daarna liet de Leeuwarder het slachtoffer achter ‘als oud vuil’, aldus de officier van justitie Eelco Jepkema. De verdachte ontkent dat. Hij zou alleen op de armen en benen hebben geslagen en nooit op het hoofd hebben willen mikken. Dat zou per ongeluk zijn gebeurd.

De officier van justitie vond het feit dat de verdachte een hoogzwangere vriendin heeft geen straf verminderend effect hebben. Er werd ook een andere mishandeling door de verdachte behandeld. Daarvoor is 885 euro geëist.

24 november 2018 in de Leeuwarder Courant

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *