Celstraffen voor geweld in café De Nachtwacht

Celstraffen voor geweld in café De Nachtwacht

LEEUWARDEN Twee Leeuwarders (19 en 39) en een Gouwenaar (22) zijn veroordeeld voor openlijk geweld in café De Nachtwacht.

In de rookruimte van café De Nachtwacht in Leeuwarden sloeg op 19 november 2017 de sfeer rond kwart over twee om. De neef van de 39-jarige Leeuwarder pakte een bierpul van de twee slachtoffers af, waarop zij op hun beurt de pul weer terug pakten. De neef werd boos en deelde de eerste klap uit. Zo ontstond er een vechtpartij tussen de neef en het mannelijke slachtoffer. De 39-jarige hielp zijn neef.

De 19-jarige en de 22-jarige sprongen hun vrienden bij en begonnen ook klappen uit te delen aan het mannelijke slachtoffer. Toen de 19-jarige zag dat het vrouwelijke slachtoffer de 39-jarige begon te slaan met de bierpul, richtte zij zich op haar.

De 19-jarige is veroordeeld voor vier weken voorwaardelijke jeugddetentie met een proeftijd van twee jaar. Ook moet zij zich melden bij de jeugdreclassering en zich houden aan de aanwijzingen van haar. Daarnaast moet ze begeleid worden door een jongeren coach en verplicht onderwijs volgen.

De 22-jarige is veroordeeld tot twee maanden cel en de 39-jarige tot 3 maanden cel. De neef van de Leeuwarder moet later voorkomen.

10 december 2018 in de Leeuwarder Courant

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *