Wat doet het met je als je trombose hebt gehad op jonge leeftijd?

Als jongvolwassene staat het leven vaak in het teken van studeren, uitgaan, werken, reizen en afspreken met vrienden. Maar wat als er iets met je gebeurt waardoor je dat allemaal niet meer zo goed kan? Waardoor jouw leven ineens in het teken staat van bloedverdunners, steunkousen en ziekenhuisonderzoeken?

Voor sommige meisjes en vrouwen is dit helaas de realiteit. Maak kennis met Anne, Laura, Maaike, Marita, Noa en Peggy. Zes verschillende vrouwen, maar ze hebben één ding gemeen. Ze hebben namelijk allemaal als jongvolwassene een vorm van trombose door de anticonceptiepil gekregen, waardoor hun leven sindsdien is veranderd. Bij de ene meer dan de andere. Wie zijn deze vrouwen? En wat voor impact heeft de trombose op hun leven gehad?

In een driedelige podcast over de impact van trombose vertellen ze over hun leven na de trombose. Thema’s als angst, onzekerheid en onbegrip worden besproken. Daarnaast geven de vrouwen tips aan meisjes en vrouwen die de pil gebruiken of willen gaan gebruiken.

Klik hier om naar de podcast te gaan.

Klik hier om de verhalen van de vrouwen te lezen.