Dit stuk is geschreven naar aanleiding van mijn longembolie. Mocht je het oorspronkelijke artikel nog niet gelezen hebben, klik dan hier.

Wakker worden lieverd

Ik werd wakker. Tranen stroomden over mijn wangen voor mijn gevoel, maar de waarheid was dat er nergens een druppel te bekennen was. Ik voelde mij opgebrand. Nog nooit had ik zo weinig energie gehad. Wanneer ik probeerde te ademen, voelde ik een pijnscheut door mijn neus. De lucht die binnen stroomde was droog, krukdroog. Het voelde verschrikkelijk. Mijn hand probeerde de weg naar mijn neus te vinden, maar had er verschrikkelijk veel moeite mee. Ik raakte in paniek. Het was angstaanjagend. Het lege gevoel bekroop mij nog meer. Ik kon nauwelijks denken. Ik leefde in het moment.

Alles moest ik op de tast doen, sinds ik nauwelijks iets kon zien zonder bril. Ik leefde in een kleine wazige wereld en concentreerde mij op de geluiden om mij heen. De geluiden maakten mij bang. Ik kroop in elkaar. Het enige wat ik op dat moment wou, was vluchten. Wegvluchten van de verschrikkelijke wereld waar ik mij op dat moment in bevond.

Mijn hand bereikte mijn neus. Twee dunne kunststoffen buisjes liepen van een machine naar mijn neus toe. Ik probeerde zelfstandig te ademen, maar het was te zwaar. Het enige wat ik kon doen was liggen. Het bed onder mij voelde aan alsof het een deel van mij was. Het gevoel wat ik had, was verschrikkelijk zwaar. Ik lag op het bed en kon bijna niet bewegen. De lucht stroomde mijn neusgaten in en vervolgde de weg naar mijn longen. Telkens wanneer mijn lichaam de reactie van ademen moest maken, schokte mijn lichaam zachtjes. De lucht stroomde in mijn lichaam terwijl ik er nauwelijks op reageerde. Mijn oogleden werden zwaar, mijn hand gleed van mijn neus naar mijn buik en ik gleed in een diepe slaap.

Wanneer ik opnieuw wakker werd, voelde ik mij slechter. Paniek bekroop mijn lichaam en ik begon te schokken. Ik wou huilen, maar ik kon het niet.

Vond je dit interessant om te lezen?

Klik dan hier voor het vorige stuk dat ik over mijn longembolie heb geschreven.┬áJe kunt een overzicht van alle verhalen vinden in het menu onder ‘persoonlijk — mijn verhaal’.
En vergeet niet te laten weten wat je van dit stuk vond door een comment achter te laten of mij een berichtje te sturen via social media!